Historie

Historie

Historie.

Den Karate stilart vi træner hedder Okinawa Goju-Ryu. Okinawa er en ø der ligger mellem Kina og Japan hvor det vi i dag kender som karate har sin oprindelse. Okinawa og øerne omkring er også kendt som Ryu Kyu Øerne og hører i dag under Japan, men var engang et selvstændigt rige. Goju-Ryu betyder “Den hårde og bløde stil. Vi indsætter Okinawa i navnet for at indikere at der er tale om en af de oprindelige karate stilarter herfra. På okinawa findes flere karate stilarter, dog er der nok flere ligheder end forskelle mellem dem. Karate betyder som mange måske ved tom hånd. Hvad mange ikke ved er at karate først blev introduceret til de japanske hovedøer i 1922. På daværende tidspunkt havde karate været praktiseret på Okinawa i århundreder. På hovedøerne undergik karaten en forvandling til primært at være rettet mod konkurrence og nye moderne stilarter opstod. På Okinawa skete også en udvikling men de oprindelige teknikker og træningsmetoder blev holdt i hævd og videreført.

historie_billed-0

Okinawa Goju-Ryu kan derfor karakteriseres som traditionel karate. Dvs. vi følger en læring og filosofi som har været praktiseret gennem mange generationer. I Goju-ryu´s tilfælde snart hundrede år og mange elementer af træningen i endnu længere tid.

Karate har udviklet sig på Okinawa til sin egen kampkunst, men har rødder til kinesisk kampkunst, da en handels og kultur udveksling mellem Kina og Okinawa eksisterede i århundreder.

Goju-Ryu er ingen undtagelse da stilarten har rødder tilbage til Fukien provinsen i det sydlige Kina.

Herfra blev de færdigheder som den kinesiske mester Ryu Ryu Ko underviste i, ført til Okinawa sidst i 1880érne af den berømte okinawiske mester Kanryo Higaonna Sensei.

historie_billed-2

Efter hjemkomsten til Okinawa blev Kanryo Sensei kendt for sine færdigheder i kampkunst, han fortsatte med at perfektionere sin karate eller Te(hånd) der blev kendt som Naha-te. Kanryo Sensei begyndte herefter at undervise i sine færdigheder til nogle udvalgte få.

Der var mange, der ville træne under Kanryo Sensei, men de fleste forsvandt igen på grund af den hårde træning han udsatte hans elever for. Blandt de der blev var Chojun Miyagi Sensei der trænede under Kanryo Sensei i 15 år til dennes død i 1915.

historie_billed-3

Chojun Miyagi Sensei, udviklede sin Karate fra den lærdom han fik fra Kanryo Sensei og andre studier i kampkunst. I 1930 navngav han sin karate stil Goju-Ryu. Miyagi Sensei´s evner i kampkunst var legendariske og han trænede altid intenst. Dette var muligt for ham at dedikere sit liv totalt til studiet i kampkunst fordi han var af en velhavende familie. Han fik tilnavnet Bushi, som på Okinawa kun gives til en der har opnået den sande forståelse for kampkunst i teknik, ånd og karakter.

Miyagi Sensei havde gennem tiden mange elever, men anden verdenskrig var en barsk tid for Okinawa og hans mest tiltroede elev Jin´an Shinzanto blev dræbt. Efter krigen handlede det om overlevelse og ingen af Sensei´s ældre elever trænede. Bekymret for at systemet skulle gå tabt startede Sensei med at undervise nogle få nye elever i sit hjem. Kun en blev tilbage og efter at have set den unge mand yderligere an og testet hans tålmodighed. Besluttede Chojun Sensei at videregive hele sin kunnen og essensen i Goju-Ryu karate til sin elev. Den unge mand hed An´ichi Miyagi og  de næste 5 år blev han intenst trænet af Chojun Sensei som hans private elev og blev som en ekstra søn for ham. Chojun Sensei ændrede sin undervisning og lærte An´ichi Sensei alt lige så hurtigt om han kunne absorbere det. Efter at An´ichi Miyagi Sensei havde trænet nogle år begyndte flere nye elever at komme til og Chojun Sensei lod An´ichi undervise i sin Gårdhave. Efter træning fortsatte Chojun Sensei sin private undervisning af An´ichi Sensei. Sådan fortsatte det frem til Chojun Miyagi Sensei død i 1953.

historie_billed-1

An´ichi Miyagi Sensei modtog hele systemet og den sidste lære direkte fra Chojun Sensei og stod nu med ansvaret for at videregive hvad han havde lært. Undervisningen fortsatte i gårdhaven og en af Chojun Sensei´s Senior elever Eiichi Miyazato blev leder af dojo´en. Flere elever kom til og i 1955 ankom en ung mand til dojo´en og begyndte at træne under An´ichi Sensei. De udviklede et tæt bånd som mester og elev, der holdt de næste 5 årtier. Den unge man var Morio Higaonna Sensei grundlægger af vores organisation I.O.G.K.F. i 1979 og dens nuværende ultimative mester. Morio Higaonna Sensei blev tildelt 10 dan af hans lærermester An´ichi Miyagi Sensei i 2007. An´ichi Miyagi Sensei gik desværre bort i 2009 i en alder af 78 år. Han levede sit liv stille og ydmygt men formåede at videregive essensen af Goju-Ryu til Morio Higaonna Sensei. Denne arv givet videre fra mester til elev deles i dag af titusindvis af mennesker over hele verden gennem I.O.G.K.F. og Morio Higaonna Sensei. I 2013 udnævnte den japanske regering Morio Higaonna Sensei som en levende kultur Skat grundet hans viden, evner og bestræbelser for bevaringen af den originale Okinawa Goju-Ryu karate.

historie_billed-4